Chokladkakor MED SVARTA BÖNOR- galet gott!
Har bakat. NYTTIGA JÄTTEGODA KAKOR! Svarta bönor inne håller av mindre mängd samma nyttiga ämne som blåbär, antocyaniner och är supernyttiga! Kostfibrer och protein! Kakao, mörk choklad och pekannötter innehåller grymma antioxidanter. Hittade detta fantastiska recept i en tidning (vilken minns jag inte xD) när jag var på gymmet och direkt när jag kom hem bakade jag dem!
Chokladcookies
ca 10 st
2 dl väldigt mjuka svarta bönor (1 burk), avsköljda och avrunna
1 msk kokosolja
0,5 dl kakao, gärna ekologisk
¼ tsk flingsalt + mer att strö över
en liten nypa kayennepeppar
0,25 dl flytande honung
1 ägg+ en äggvita
0.5 tsk äkta vaniljpulver
0,5 dl hackad mörk choklad (80% eller högre)
0,5 dl hackade pekannötter
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda ihop ägg, honung och vaniljpulver i en mindre skål.
3. Häll ner bönor, kokosolja, kakao, salt och kayennepeppar i en matberedare. Mixa ordentligt. Tillsätt blandningen med ägg vanilj och honung.och blanda ihop väl. Smeten ska vara ganska lös men den håller ändå samman. Rör i chokladbitarna och nötterna.
4. Häll kaksmeten på bakplåtspappret. Platta till lite och strö på lite flingsalt.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta en kniv och skär sen innan de svalnat i fyrkantiga bitar i valfri storlek. Låt kakorna svalna innan du äter dem. Förvara i kylskåpet.