Bröd med bra ingredienser

Har en form med detta bröd i ugnen nu, ser ut att bli riktigt lyckat. Här är receptet:

2 dl rågmjöl

3 dl dinkelmjöl

2 dl sojamjöl

2 dl havregryn

1 ½ dl hirsflingor

1 dl krossade linfrön

½ dl nyponskalmjöl

1 dl pumpakärnor

1 dl torkade tranbär eller russin

1 tsk salt

2 tsk bikarbonat

1 msk kummin

2 ägg

½ dl rapsolja

5 dl sojayoghurt

 

Blanda de torra ingredienserna i en rymlig skål, och rör ned oljan, äggen och yoghurten. Häll smeten i en väl smord form på 1½ l. Pensla med lite yoghurt och strö över pumpakärnor, hela linfrön och sesamfrön om du vill.

Grädda längst ned i ugnen 1 timme och 30 minuter i 170 grader. Stjälp försiktigt bröden ur formen, lägg det upp och ned på ett galler, och fortsätt grädda ytterligare ca 15 - 30 minuter, ett snäpp högre upp i ugnen. Brödet ska låta ihåligt när du knackar på det. Innetempraturen ska vara ca 97-98 grader om du använder baktermometer.

Linda in i en eller gärna två bakdukar, låt svalna på galler. Låt det kallna helt, gärna till nästa dag. Sedan kan du skiva upp de och frysa in om du vill.

Trackback
RSS 2.0